| hús | hentesáru | tejtermék | mirelit | jégkrém | nagykereskedelem | nógrád szívéből | 30 éve önökkel |

1992-ben alakult a cégünk elődje FiNi Ker Kft-ként, azóta kisebb-nagyobb átalakulásokkal, illetve egy bt beolvadással most FiNi Plus Kft-ként folytatjuk tevékenységünket. 1992-ben telephelyünk a növényvédő állomáson volt, két éve költöztünk jelenlegi telephelyünkre, az Ipari Parkba. Tevékenységünk hús és húskészítmény nagykereskedelemből áll, majdnem a kezdetektől a Herz Szalámigyár Rt. Budapest márkaképviselői vagyunk. Pest, Nógrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, sőt még Budapest területén is. Ez azt jelenti, hogy szárazáruval foglalkozunk elsősorban, de nem kizárólag, egyéb húskészítményekkel, felvágottakkal, füstölt áruval, legújabban már fagyasztott termékekkel is. Tejtermékekkel korlátozottan. Trappista sajttal foglalkozunk még.

1992-ben egy szerény kis 100 millió forint körüli árbevételünk volt, azt a mai időkig megtízszereztük, közel 1 milliárdos forgalmunk volt az elmúlt évben. Az ipari parkban saját erőből kellett gyakorlatilag felépítenünk ezt a 720 négyzetméteres csarnokot. Partnereink kiskereskedő cégek, ezen belül fő beszállítói vagyunk a Nógrád megyei Coop-oknak, minden CBA kiskereskedő egységgel kapcsolatban állunk, és a Budapesti CBA-nak is szállítunk.

Összesen pillanatnyilag 20 fővel dolgozunk, 7 hűtős, azon belül 1 fagyasztós gépkocsival rendelkezünk. A Coop-oknak vagyunk elsődleges partnerei, a megyei 5 Coop-pal nagyon szoros kapcsolatban állunk. Elsődlegesen az ő igényeiket próbáljuk kielégíteni, napi kapcsolatban állunk a Coop-ok vezetőivel, ez azt jelenti, hogy direkt kapcsolatban, bármilyen probléma jelentkezik a napi munka kapcsán, azt azonnal jelzik munkatársainknak, illetve nekem, és rögtön reagálunk a dolgokra. Azon kívül részt szoktunk venni az ő havi rendszerességű termékbemutatóikon, és így a kiskereskedő egységek vezetőivel is direkt kapcsolatunk van. Üzletkötőt nem alkalmazunk, nálunk nem vált be ez a dolog, viszont én rendszeresen járom a boltokat, és tartom a kapcsolatot a Coop-ok vezetőivel, és a kiskereskedelmi egységek vezetővel is. A CBA-val ennél lazább a kapcsolat, ott csak azokat a termékeket szállíthatjuk be, amelyekről a Herz Szalámigyár Rt., illetve a CBA megállapodást kötött, ez egy szűkebb kör, főleg az akciós termékekre korlátozódik, itt kevesebb teendőnk van, itt tulajdonképpen disztribúciós tevékenységet végzünk. Természetesen a Reál hálózattal is kapcsolatban állunk, de kb. hasonló szinten, mint a CBA-val. Ezen kívül vannak olyan vevőink is, egyre kisebb számban, akik nem tartoznak egyik lánchoz sem, úgynevezett klasszikus maszekok, akikkel tényleg kapcsolatot tartunk a gépkocsivezetőkön keresztül. Hozzá kell tennem, hogy a gépkocsivezetőink teljesítménybérezésben dolgoznak, direkt érdekeltségük fűződik ahhoz, hogy a kapcsolat olyan legyen, hogy kifogást ne lehessen találni, illetve az eladott áruérték után kapják a fizetésüket, tehát eleve érdekük fűződik ahhoz, hogy minél többet eladjanak, ezért mindent megtegyenek.

Az utóbbi időben próbálunk egy újabb szegmenst megcélozni, nevezetesen a közbeszerzési pályázatok kapcsán a különböző intézmények konyháira való beszállítást is favorizáljuk, és örömmel mondhatom, hogy a kezdeti nehézségek után egyre kecsegtetőbb eredményeket értünk el ezen a téren is. Partnerünknek mondhatjuk Balassagyarmat viszonylatában a kórház konyháját, a szociális otthon konyháját, de ezen kívül beszállítunk az esztergomi Vaszary Kolos Kórházba, a Kozma utcai börtönbe Budapestre, a Korányi Tüdőszanatóriumba Budára, a BVOP Országos Parancsnokságára illetve annak több létesítményébe, a csepeli óvoda konyhájára, hogy csak a legfontosabbakat említsem.